اخذ اقامت امروز از موضوعاتی است که بسیاری از افراد به دنبال کسب اطلاعات بیش تر در رابطه با آن هستند.

سوالات و شبهات بسیاری در این باب وجود دارد و اخذ اقامت را به مساله ی مهمی تبدیل کرده است.

روش های اخد اقامت در ترکیه

روش‌های اخد اقامت

فردی که می خواهد از کشوری به کشور دیگر مهاجرت کند و در کشور مقصد خود اقامت بگیرد می‌بایست اطلاعات کامل درباره روش‌ها و شرایط اخذ اقامت داشته باشد و نکات مربوط به آن را بداند تا در این مسیر به مشکلی برنخورد‌.

فردی که قصد مهاجرت دارد باید مدارکی که برای اخذ اقامت نیاز است را بشناسد و آنها را تهیه کند.

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با اخذ اقامت، روش‌ها و شرایط دریافت اقامت صحبت کنیم و شما را با جزئیات تک تک روش‌ها آشنا کنیم.

به طور کلی روش‌های اخذ اقامت شامل موارد ذیل می‌باشد که هرکدام را به طور خلاصه شرح داده‌ایم.

اخذ اقامت با سرمایه‌گذاری

سرمایه گذاری با خرید ملک در ترکیه

سرمایه گذاری از طریق خرید ملک

اخذ اقامت از طریق سرمایه‌گذاری، روشی است که بسیاری از کشورها برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و رونق اقتصاد خود ایجاد کرده‌اند.

مهم‌ترین مزیت‌هایی که این روش دارد این است که فرد سرمایه‌گذار می‌تواند علاوه بر خود برای اعضای خانواده‌اش اقامت کشور مقصد را دریافت نماید.

در این روش میزان سرمایه‌ای که نیاز دارید بسته به کشور مقصودتان متفاوت است.

 اخذ اقامت از طریق ازدواج

اقامت از طریق ازدواج

از روش‌های رایج بیش‌تر کشورها برای دادن اقامت ازدواج است.

ازدواج کردن با فردی که اقامت دائم کشوری را دارد و در واقع شهروند آن کشور است، یکی از بهترین گزینه‌ها برای اخذ‌ اقامت دائمی است.

در این روش اگر شخص متقاضی با فرد دارای تابعیت یا پاسپورت کشور مدنظر ازدواج کند. با ارایه سند ازدواج خود به سفارت آن کشور می‌تواند اقدام به دریافت ویزای دائمی کند.

اقامت از طریق ازدواج را یکی از بهترین راه های اخذ اقامت می شناسند.

اخذ اقامت از طریق تحصیل

اقامت از طریق تحصیل

اقامت تحصیلی

در برخی از کشورهای جهان، دانشگاه‌های سطح بالایی وجود دارد.

در این دانشگاه‌ها امکانات و سیستم آموزشی حرفه‌ای و درجه یک قرار دارد. به همین دلیل سالانه بسیاری از دانشجویان، اقدام به مهاجرت تحصیلی می‎کنند.

برای مهاجرت تحصیلی بایستی شرایط لازم را داشته باشید. مهاجرت از طریق تحصیل در گرو مدرک زبان معتبر، معدل بالا و مطلوب دانشجو است که باید به این موارد نیز توجه شود.

دانشجویان مهاجر می‌توانند درخواست اقامت دائم بدهند تا در آن کشورها زندگی خود را ادامه دهند.

وضعیت مالی دانشجو نیز بسیار اهمیت دارد. تحصیل در کشورهای خارجی هزینه‌های خاص خود را دارد و فرد باید از نظر مالی هم شرایط خود را مهیا سازد.

اخذ اقامت از طریق کار

مهاجرت کاری

یکی دیگر از روش‌های اخذ اقامت دائم از طریق کار و فعالیت شغلی در کشور مقصد است.

اگر افراد قصد استفاده از فرصت‌های شغلی کشورها را داشته باشد، بایستی از طریق ویزای کاری اقدام نماید.

اقامت کاری هم شرایط خاص خود را دارد. مهارت، سابقه کاری یا طرح شغل در این روش تاثیر گذار است.

فرد مهاجر اگر بخواهد از این روش اقدام کند باید حداقل آشنایی را با زبان کشور مقصد داشته باشد.

امروزه خیلی از کشورها بدلیل کمبود نیروی کار برنامه‌های مهاجرتی برای جذب افراد متخصص از سایر  کشورها را دارند؛ به منظور اخذ اقامت دائمی به این روش می‌بایست از مهارت‌ها و تخصص لازم برخوردار باشید.

اخذ اقامت با تولد

اخذ اقامت با تولد

تمام فرزندانی که در کشورهای خارجی به دنیا می‌آیند تابعیت آن کشور را گرفته و می‌توانند با تابعیت خود از طریق تولد، اقامت دائم کشوری را که در آن بدنیا آمده‌اند را داشته باشند.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که این مدل تابعیت فقط به فرزند تعلق می‌گیرد و والدین باید جداگانه برای دریافت اقامت دائم اقدام نمایند.

بنابر این با تولد فرزند در هر کشوری، ابتدا فرزند تابعیت را می‌گیرد و با این تابعیت از حق اقامت دائم نیز برخوردار خواهد شد.

اخذ اقامت از طریق سیستم امتیاز بندی

مشکل نیروی متخصص کار و جمعیت در برخی کشورها باعث شده تا سیستم امتیاز بندی برای اهدای اقامت به متقاضیان طراحی شود.

سیستم‌های امتیاز بندی این کشورها براساس اختصاص امتیاز به سن متقاضی و همسر، تحصیلات فرد و همسر، سوابق شغلی خود و همسر، مهارت در زبان متقاضی و همسر، دارا بودن دعوتنامه استانی برای شخص و همسر و… پایه ریزی شده است. 

بر طبق قوانین امتیاز بندی این کشورها اگر فرد متقاضی موفق به کسب حد نصاب امتیاز شود پس از بررسی اداره مهاجرت یا سفارت، به فرد متقاضی و اعضای خانواده‌اش اقامت دائم همان کشور اعطا می‌شود.

این روش اخذ اقامت ممکن است یک مقدار زمان برباشد ولی نسبت به سایر روش‌های مهاجرتی، خیلی کم هزینه بوده و راهی قانونی برای اخذ اقامت است.

البته باید توجه داشته باشید که این فقط یک سیستم امتیاز بندی است که در برخی کشورها وجود دارد و شرایط شما را می‌سنجد.

این روش‌ها مطمئن ترین و قانونی ترین روش‌ها برای اخذ اقامت در یک کشور خارجی ‌بود که بصورت خلاصه به آن اشاره کردیم.

تفاوت اقامت و تابعیت در چیست؟

یکی از سوالات افراد این است که اقامت و تابعیت چه فرقی دارند.

هر دوی این عبارات از جزئیات و قوانین خاصی برخوردار هستند.

نکته‌ای که باید مدنظر داشته باشید این است که اقامت در هر کشوری به معنای تابعیت آن کشور نمی‌باشد.

اقامت یعنی سکونت کردن و منزل گرفتن در کشور خارجی. صرفا این که فرد در مرزهای جغرافیایی کشوری سکونت داشته باشد با اقامت در آن کشور فرق دارد.

حالت‌های مختلفی وجود دارد و یکی از حالت ها این است که شخصی اقامت و تابعیت کشوری را باهم دارد و حالت دیگر این است که فرد، اقامت در کشوری داشته باشد اما تابعیت همان کشور را نداشته باشد.

حالت بعدی هم این است که شخص نه تابعیت و نه اقامت آن کشور را داشته باشد که در این شرایط، اقامت او کاملا غیرقانونی خواهد بود.

روش دیگری نیز به منظور اقامت دائمی وجود دارد و آن هم از طریق پناهندگی است.

بسیاری از مشاورین مهاجرتی پناهندگی سیاسی را پیشنهاد نمی‌کنند چون هیچ گونه امنیتی برای فرد از لحاظ مالی و جانی وجود ندارد وامکان بازگشت به کشور خودتان نیز دیگر امکان پذیر نیست.

و ما نیز به هیچ وجه اقامت از طریق پناهندگی را به شما پیشنهاد نمی کنیم و به همین دلیل این روز را در آخرین پاراگراف ذکر کرده ایم.

جهت مشاوره به منظور اخذ اقامت در کشور ترکیه و دیگر کشورها می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی در سایت سلام ویزا با مشاوران ما در تماس باشید مشاوره مهاجرتی را با تمام جزئیات دریافت کنید.